Google trendy vo vyhľadávaní za rok 2022. Slovákov zaujímala vojna aj šport

Slováci a Slovenky vyhľadávali cez Google výrazy podľa aktuálneho diania. Preto nechýbajú oblasti ako vojna či šport, no v top desiatke nájdeme aj očakávaný titul Netflixu a seriál "Láska na prenájom".

Dianie u našich východných susedov sa odzrkadlilo aj na tohtoročnom rebríčku top trendov vo vyhľadávaní na Slovensku za rok 2022. Netypickým javom tohto rebríčka je jeho tretie miesto, kde je výraz v inom ako slovenskom jazyku, ide o slovo tlmočník v azbuke.

Trendy vo vyhľadávači Google na Slovensku v roku 2022:

  1. Ukrajina 
  2. Voľby 
  3. переводчик 
  4. NCZI 
  5. Putin 
  6. Medaily na zimných olympijských hrách 
  7. Láska na prenájom 
  8. Hokej na ZOH 
  9. Stranger things 
  10. Juraj Slafkovský

Ak by sme sa pozreli na rôzne kategórie samostatne, nájdeme na prvých miestach kráľovnú Alžbetu II. (Smutné odchody), často sa vyhľadával Vladimir Putin (Ľudia zo zahraničia), Ukrajina (Domáce a svetové udalosti) a kategóriu Slováci a Slovenky vedie Juraf Slafkovský

Pokiaľ vás zaujímajú trendy s výrazom "Ako?", tak najhľadanejšie boli Ako voliť, Ako získať COVID pass a Ako znížiť teplotu. 

Podrobné rebríčky zaujímavostí z vyhľadávaia za tento rok nájdete na stránke trends.google.sk. Dozviete sa tam aj o trendoch vo vyhľadávaní na Google i v ďalších krajinách. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu