Kolíková navrhne zmierniť tresty za marihuanu. Ak zostane ministerkou (podcast)
17.5.2021 17:42
akt. 22.06.2021 04:10

Kolíková navrhne zmierniť tresty za marihuanu. Ak zostane ministerkou (podcast)

15fotiek v galérii
Mária Kolíková Zdroj: Branislav Wáclav/Aktuality.sk
Uložiť článok
Už dnes večer bude koaličná rada riešiť konflikt medzi Borisom Kollárom a Máriou Kolíkovou o pravidlách väzby. Koalícia bude riešiť aj marihuanu. Viacerí koaliční politici nám naznačili, že s ňou majú skúsenosti.

SaS je v otázke väzby zrejme na strane Za ľudí, podľa poslanca Baránika je návrh poslankyne za Sme rodina odborne aj politicky zlý. Pýtali sme sa aj, kde v tejto veci stojí OĽaNO. Podľa šéfa špecializovaného trestného súdu, ktorý posiela do väzby ľudí podozrivých napríklad z korupcie, sa väzba nezneužíva.

Ministerka Kolíková sľubuje ešte do konca leta návrh, ktorý bude znižovať tresty za marihuanu. Zároveň naznačila, že s ňou má skúsenosť. „Ako študentka práva som sa stretla so všeličím,“ odpovedala na našu otázku o fajčení marihuany. Poslanec Baránik opisuje, ako fajčil marihuanu v Kanade, kde je to legálne.

Pýtali sme sa na to aj ministra vnútra. Ten hovorí, že žiadna dekriminalizácia sa určite konať nebude. Budete počuť aj názor trestného právnika Ondreja Laciaka a klinickú psychologičku z protidrogového centra Zuzanu Kamendy, ktorá hovorí, čo sa stalo v krajinách, kde legalizovali drogy. Prekvapivo klesol počet užívateľov medzi mládežou.

Moderuje Peter Hanák.

Všetky naše podcasty nájdete na jednej stránketu . Na odber všetkých nových dielov sa môžete prihlásiť ceziTunesGoogle Podcasts  alebo Spotify . Sledujte nás aj na facebookvej stránke Podcasty Aktuality.sk  alebo na Instagrame .

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.