Aktuálne 21. apríl 2021

Prípad bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského obvinili v ďalšej trestnej veci

TASR Postoj
TASR Postoj

Má ísť o vznesené obvinenie z prečinu podplácania z roku 2020.

Má ísť o vznesené obvinenie z prečinu podplácania z roku 2020.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Postoj

Vladimíra Pčolinského obvinili v ďalšej trestnej veci
Vladimír Pčolinský. Foto - TASR/Martin Baumann

Bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského obvinil vyšetrovateľ v ďalšej korupčnej trestnej veci. TASR to potvrdil hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Pčolinského zadržali príslušníci NAKA 11. marca a stíhaný je väzobne.

"Môžeme potvrdiť, že voči osobe Vladimírovi P. bolo vznesené ďalšie obvinenie z korupčného trestného činu. Vzhľadom na štádium konania však ďalšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," dodal Skladan.

Na nové obvinenie Pčolinského upozornil portál zoznam.sk. Podľa tohto zdroja exriaditeľa SIS obvinili koncom minulého týždňa a aktuálne sa s ním uskutočňuje výsluch v ústave v Leopoldove.

Podľa informácií advokáta, ktorý ho zastupuje v novej trestnej veci, Ondreja Urbana ide o vznesené obvinenie z prečinu podplácania z roku 2020.

Pčolinský je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca, keď o tom rozhodol Najvyšší súd. Nachádza sa v kolúznej väzbe. Pôvodne ho Špecializovaný trestný súd v Pezinku zobral okrem kolúznej aj do tzv. preventívnej väzby, teda z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Bývalého riaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40-tisíc eur. Úplatok mal byť za to, aby SIS nesledovala Kollára. Vypovedajú voči nemu dvaja svedkovia - kajúcnici.

V deň rozhodovania o jeho väzobnom stíhaní na ŠTS sa vzdal funkcie riaditeľa SIS. Jeho odstúpenie prijala tak vláda, ako aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0