Na hlavný obsah

Futbalisti MŠK Žiliny postúpili cez cyperského súpera do ďalšej fázy súťaže

Spartak Trnava ide tiež ďalej, Dunajská Streda končí.

Futbalisti MŠK Žiliny postúpili cez cyperského súpera do ďalšej fázy súťaže
Odvetný zápas 2. predkola Európskej konferenčnej ligy medzi MŠK Žilina a Apollonom Limassol. Foto: TASR

Slovenský futbalový klub MŠK Žilina si po remíze 2:2 vo štvrtkom (29. 7.) odvetnom zápase na domácej pôde vybojoval postup do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy.

Na štadióne svojho cyperského rivala Apollon Limassol vyhrali Žilinčania v prvom zápase 1:3. V ďalšom kole súťaže sa stretnú s kazašským tímom FK Tobol Kostanaj.

„Šošoni“ síce pod Dubňom dvakrát prehrávali, vždy však dokázali vyrovnať. Najprv v prvom polčase odpovedal na gól hostí utešenou strelou do šibenice Ján Bernát, v druhom dejstve na 2:2 chladnokrvne vyrovnal Taofiq Jibril.

Prvý zápas proti novému súperovi odohrajú 5. augusta v Kazachstane, odveta je na programe o týždeň 12. augusta v Žiline.

„Vedeli sme, že Apollon má kvalitu, ukázal ju aj doma. Boli sme dobre pripravení a som rád, že sme nespanikárili ani po inkasovaných góloch. Pre mňa je dôležité, že si vieme vytvárať šance. V Kazachstane sa hrá zle, ale chlapci ukázali, že vedia hrať. Urobíme všetko, by sme postúpili aj ďalej,“ povedal po zápase tréner MŠK Pavol Staňo.

Penaltová dráma v Rumunsku

Futbalisti FC Spartak Trnava sa tiež prebojovali do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Po bezgólovej remíze v domácom úvodnom stretnutí zvíťazili vo štvrtkovej odvete 2. predkola na pôde Sepsi OSK 4:3 v jedenástkovom rozstrele po tom, ako sa v riadnom hracom čase i predĺžení skončil duel nerozhodne 1:1.

Rumunský klub dostal do vedenia v 29. minúte Boubacar Fofana, predĺženie si po zmene strán vynútil striedajúci Kelvin Boateng. V rozstrele nezaváhal ani jeden hráč Spartaka, zatiaľ čo za domácich neskórovali dvaja exekútori. Fortunaligista narazí v nasledujúcej fáze na Maccabi Tel-Aviv.

„Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Dali nám smolný gól, ktorý nás trocha pribrzdil. Vypracovali sme si šance, neuznali nám regulárny gól. Výborný center Yusufa potom Kelvin pekne zakončil a uhrali sme to do predĺženia. Naši exekútori to však krásne ukladali a brankár zasa vychytal,“ nechal sa po zápase počuť kapitán mužstva Martin Mikovič.

Stopka pre Dunajskú Stredu

Futbalisti Dunajskej Stredy vypadli v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy. Po minulotýždňovej prehre na pôde Partizanu Belehrad (0:1) neuspeli ani vo štvrtkovej domácej odvete, keď podľahli srbskému súperovi 0:2.

Skóre otvoril v 20. minúte Danilo Pantič, DAC mohol vyrovnať v druhom polčase, ale v 78. min Andrija Balič nepremenil penaltu. Naopak, vzápätí pridal druhý zásah hostí Ricardo Gomes.

„Partizan je veľmi dobrý tím a má dobrých hráčov. Mali šance a využili ich. Aj my sme mali príležitosti, ale nepremenili sme ich. Som hrdý na svoj tím, podal dobrý výkon, ale nemali sme šťastie,“ uviedol po zápase tréner Dunajskej Stredy Antal Németh.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport