Bitcoin v pondelok najskôr padol na 3-mesačné minimum 42 185 USD (34 797,49 eura). Dôvodom bolo nedeľné (16. 5.) Muskovo vyjadrenie na Twitteri, z ktorého niektorí vyvodili, že Tesla už predala všetky svoje bitcoiny. Najväčšia a najznámejšia kryptomena neskôr zmazala časť strát a jej cena sa stabilizovala a po 15.00 h SELČ sa pohybovala na úrovni okolo 44 800 USD.

Už minulý týždeň sa bitcoin výrazne oslabil po tom, ako Musk v stredu (12. 5.) uviedol, že Tesla prestáva prijímať bitcoiny pri platbách za svoje elektromobily. Dôvodom je vysoká spotreba elektriny pri ťažbe bitcoinu a jej negatívne environmentálne následky. Tesla pritom ohlásila akceptáciu bitcoinu len pred necelými dvomi mesiacmi.

Druhá najväčšia kryptomena ethereum v pondelok najprv padla až na 3123,94 USD. Neskôr sa jej cena zotavila až na 3540 USD a popoludní sa pohybovala okolo 3445 USD.

„Pekný skok, ale malý v porovnaní s posledným výpredajom, ktorý spustil Musk. Nemám nič nové, čo by som mohol povedať o bitcoine, volatilné, vysoko špekulatívne, ľahko manipulovateľné aktívum – bublina, “ uviedol hlavný trhový analytik Markets.com Neil Wilson.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú