Kukan o dohode uznávania očkovaní bez Slovenska: Vychádzame z nej ako neschopáci
17.5.2021 16:03
akt. 22.06.2021 04:10

Kukan o dohode uznávania očkovaní bez Slovenska: Vychádzame z nej ako neschopáci

Eduard Kukan. Zdroj: Branislav Wáclav/Aktuality.sk
Uložiť článok
Slovensko vypadlo z dohody o voľnom cestovaní, ktorú uzavreli Česko, Madarsko, Rakúsko a Nemecko. Tento stav označil niekdajší šéf diplomacie Eduard Kukan ako „slovenskú nemohúúcnosť“.

Slovensko nemá jednotný dokument o zaočkovaní obyvateľov. Bez neho je tak naša účasť v tejto dohode nemožná.

„Pán minister Korčok zdôraznil, že najskôr si musíme zabezpečiť takýto jednotný doklad pre všetkých. Tomu rozumiem. Len som bol doslova šokovany, keď som potom počul slová hovorkyne ministerstva zdravotníctva. Povedala, že na tejto úlohe ,pracujeme, má byt hotová 26.júna a práce ,postupujú podľa harmonogramu.‘ A povedala to s vážnou tvárou. Takže to, čo už teraz majú ostatné štáty v našom susedstve a čo slúži ľudom na uľahčenie cestovania, my podľa nášho harmonogramu budeme mat o 6 týždňov,“ upozornil bývalý diplomat na sociálnej sieti.

To, že Slovensko bude očkovať a že budeme potrebovať potvrdenie, sme podľa bývalého europoslanca vedeli dávno.

„Je mi smutno, keď toto píšem, ale nedá mi nereagovať na takéto správy. Viem, že kompetencie v tejto oblasti sú aspoň pre mňa neprehľadné. Ale určite za túto situáciu nemôže ani pandémia, ani opozícia, ba ani Soros. A z tejto situácie preto vychádzajú Slováci ako neschopáci,“ uzavrel.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Koronavírus
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.