Kollár trvá na svojom. Ak budú problémy s nájomnými bytmi, z koalície vraj odíde sám

TA3
21.9.2021 15:23

Koaličné hnutie Sme rodina zotrváva na svojich pozíciách, oznámil predseda Národnej rady SR a šéf Sme rodina Boris Kollár. Potvrdil, že jeho hnutie nebude súčasťou expertnej skupiny zameranej na obnovu dôvery v právny štát a nepodporí zrušenie paragrafu 363 Trestného poriadku.

Boris Kollár (1140px) TASR/Michal Svítok
TASR/Michal Svítok

Ako pripomenul Kollár, zo strany šéfa OĽANO Igora Matoviča zaznelo, že ak Kollárovci nepodporia očistu, vedia si predstaviť koalíciu bez Sme rodina. Kollár zdôraznil, že keď ich z koalície nevylúčia, môžu odísť aj sami. Bude záležať na schválení nájomných bytov a na exekučnej amnestii. Tieto oblasti si hnutie vytýčilo za priority.

Líder OĽANO a vicepremiér Igor Matovič v nedeľu povedal, že ak by hnutie Sme rodina blokovalo očistný proces a rozhodlo sa "drukovať" predstaviteľom opozície, z koalície sa mentálne vzďaľuje a partneri by si museli klásť otázku, či dokážu koalíciu udržať aj bez Sme rodina. Šéf Sme rodina Boris Kollár na to reagoval, že jeho hnutie podporuje vládny program očisty spoločnosti, ale musí sa to diať zákonným spôsobom.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok