2022-08-05 09:00:00
Dacia Duster Commercial
Dacia Duster Commercial
Zdroj: Dacia

Dacia Duster: kompaktné SUV? Ani nie. Práve sa pozeráte na dodávku

Neveríte vlastným očiam, alebo mne. Ale ani jedno neklame. Vidíte Duster, a predsa dodávku.

Dacia totiž pre britský trh vytvorila derivát zvaný Duster Commercial. Ide o upravené vozidlo zaradené do kategórie N1. Nemá zadné sedadlá, zato má 1623 litrov voľného objemu za prednými sedadlami. Pritom zvonku vyzerá akoby sa nič nezmenilo. Nové logo značky, tvár ktorá jednoznačne patrí k tomuto modelu, kolesá, karoséria, okná. Všetko ako má byť, no kúzlo sa skrýva vo vnútri.

Batožinový priestor bez sedadiel sa zmenil na rovnú plochu s jednoducho zakrytými otvormi a priestormi, ktoré v štandardnom modeli sú. Auto odvezie spomínaných 1623 litrov objemu a vyše 500 kg nákladu.

Motoricky by mali byť na výber všetky agregáty, ktoré vozidlo ponúka pri päťmiestnej verzii. Teda benzínové a naftové agregáty s manuálnou i automatickou prevodovkou a k dispozícii by mal byť aj pohon všetkých kolies. Práve ten sa zdá byť ako najväčší tromf komerčného Dustera. Nikto nepochybuje o schopnostiach tohto malého SUV v teréne, takže pre živnostníkov a firmy vykonávajúce prácu vonku aj v horšie prístupnom teréne je toto auto zaujímavou alternatívou.

Výhodou sú samozrejme daňové výhody, ktoré pri kúpe vozidla kategórie N1 môžu zákazníci získať v GB. Prvé kusy začnú do Británie prúdiť koncom roka, či uvidíme komerčné verzie Dustera aj v ďalších krajinách, to sa ukáže až časom.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Dacia

Komentáre k článku


Stream naživo