Na hlavný obsah

Mladík sa na videu vyhráža teroristickým útokom na Spiši

Zodpovední neberú verejnú hrozbu na ľahkú váhu.

Na internete sa objavilo video s informáciami o plánovanej masovej vražde na Spiši. Verejná hrozba postavila do pozoru policajné zložky i vedenie mesta. Polícia zároveň upokojuje, že prijali dostatočné opatrenia.

V hudobnom videu s textom sa teenager vyhráža teroristickým útokom v Spišskej Novej Vsi. Zabitím hrozí aj konkrétnym ľuďom. 

“Je to až neprimerane agresívne a je tam až neprimeraná odvaha. Trošku mi to už hraničí až s mocenským bludom, že ja som niekto, ja budem rozhodovať, kto bude žiť,” poznamenala psychologička Martina Barillová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Vo verejne prístupnom videu sa mladý raper chváli obdivom nacizmu a nacistických symbolov. So svojím gangom vraj zháňajú zbrane a chystajú bomby. Po masovom vraždení plánujú samovraždy.

“Tu má už mladý muž premyslenú predstavu, čo chce urobiť. On si, doslova, ako keby zosnovoval plán. Ak ešte toho páchateľa, alebo tínedžera, podporuje skupina, a takisto aj omamné látky, tak by som naozaj bola veľmi ostražitá. Považovala by som to za vážnu vyhrážku,” dodala Barillová.

Zodpovední neberú verejnú hrozbu na ľahkú váhu. Situáciu v stredu (25. 5.) dopoludnia riešil na osobnom stretnutí primátor mesta spolu s orgánmi činnými v trestnom konaní.

“Urobíme také kroky, aby sme sa dokázali spoločne s vyšetrovateľmi a s orgánmi činnými v trestnom konaní, na takéto podozrenie pripraviť. Aby sa tomu v každom prípade zabránilo. Dnes už je skutočne asi všetko možné,” povedal Pavol Bečarik (SNS), primátor Spišskej Novej Vsi.

Podľa informácií RTVS sa plánovaným teroristickým útokom zaoberá aj protiteroristická jednotka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny