Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zatiaľ sa nepochválili, ale už je to vonku! Prírastok v rodine Kate a Williama!
Zdielať na

Zatiaľ sa nepochválili, ale už je to vonku! Prírastok v rodine Kate a Williama!

Archívna reportáž

Na jeseň minulého roku odišiel na večnosť Lupo, slávny pes patriaci ešte slávnejšej rodine vojvodov z Cambridge, Kate Middleton (39) a princa Williama (38). Pre rodinu to bola bolestná strata, svojho kokršpaniela všetci jej členovia veľmi milovali. Často sa spolu s ním fotografovali, nechýbal ani na prvých fotkách po narodení princa Georga, ktorému vraj aj vybral meno. A smútili aj mnohí iní, Lupo bol totiž veľkým obľúbencom v Británii.

Skon kokršpaniela Lupa prežívala koncom novembra celá Británia. Veľmi obľúbený psík priateľskej povahy si vyslúžil aj mnohé pocty na sociálnych sieťach, napríklad aj krásne vyznanie od brata vojvodkyne Kate. Lupo sa dokonca stal inšpiráciou aj pre sériu štyroch detských knižiek britskej autorky Aby King. Prvá z nich vyšla v roku 2014, nazvala ju Dobrodružstvá Lupa, kráľovského psa: Tajomstvo Windsorského zámku.

Lupa dostala Kate ako vianočný darček od svojho brata Jamesa Middletona (33), veľkého milovníka psov a hneď si ho zamiloval aj princ William. A bol to taktiež on, kto sestrinej rodine ešte tesne pred skonom Lupa daroval jedného zo šiestich malých kokršpanielov, ktorých priviedla na svet Lupova sestra Luna. "Odchod Lupa ich zdevastoval, majitelia psov im iste rozumejú. Pred jeho smrťou ale dostali nové šteniatko. Dúfali, že Lupovi bude robiť spoločnosť a dodá mu trochu energie do života," zverejnil server Daily Mail informáciu od osoby z okruhu rodiny. Šteniatko vraj vybrali zo šiestich prírastkov Luny malé princiatka Georg (7) a Charlotte (5). Jeho meno nie je zatiaľ známe, rodina sa s ním nepochválila ani na fotografii.

William a Kate ani počas lockdownu nezaháľajú a neustále dávajú ľuďom pocítiť, že sú s nimi:

​Mal by to byť ale jeden z malých krásavcov, ktorých drží v náručí James a jeho snúbenica na fotografii umiestnenej na Instagrame z leta minulého roku. Traja sú svetlej srsti a traja tmavej, podobne ako Lupo. Na fotografii sú aj ostatní členovia Jamesovej psej svorky. Nechýba medzi nimi ani ich hrdá mama Luna, ba dokonca aj ešte stále žijúca mama Lupa. Brat Kate svojho času veľmi trpel depresiami a psíci mu pomáhajú sa im vyhnúť. Má aj špeciálny bicykel, na ktorých sa vozí spolu s nimi. Jamesa sa smrť Lupa mimoriadne dotkla. "S veľkým zármutkom oznamujem, že zomrel Lupo, milovaný pes mojej sestry Kate a jej rodiny. Nikdy vás nič nemôže pripraviť na stratu psa," napísal vtedy aj za sestrinu rodinu.

Nový psík Kate a Williama je zrejme jeden z týchto:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa James Middleton (@jmidy)

James Middleton úzko spolupracuje s viacerými nadáciami. Jednej z nich, neziskovej organizácii Pets As Therapy, ktorá ponúka canisterapeutické služby v sociálnych domoch, nemocniciach a školách, daroval výťažok z predaja šteniatok Luny. Zrejme usúdil, že bude rozumnejšie nerozširovať až tak veľmi súčasnú svorku svojich psov. Financiami pomôže psychicky trpiacim a malí psíci zas našli nový domov v rodinách, ktoré sa im môžu s láskou naplno venovať. Rovnako, ako ten vyvolený, ktorý sa dostal do kráľovskej rodiny. Či bude taký frajer ako Lupo, o ktorom vyšli aj obľúbené knižky, sa ešte len ukáže.

Súvisiace články

Najčítanejšie