Aktuálne 22. január 2022

V hornatejších oblastiach môže byť na cestách kašovitý až zľadovatený sneh

TASR
TASR

Cestári zároveň informujú, že v lokalite Ružomberka fúka nárazový vietor. Horský priechod Donovaly je naďalej uzavretý pre nákladnú dopravu s dĺžkou nad 10 metrov.

Cestári zároveň informujú, že v lokalite Ružomberka fúka nárazový vietor. Horský priechod Donovaly je naďalej uzavretý pre nákladnú dopravu s dĺžkou nad 10 metrov.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

V hornatejších oblastiach môže byť v sobotu večer čerstvý, kašovitý alebo utlačený, prípadne až zľadovatený sneh. Na úseku cesty Červený Kláštor – Lysá nad Dunajcom a na cestách III. triedy v obvodoch Námestovo, Haligovce, Spišská Stará Ves má sneh hrúbku päť až desať centimetrov. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Na zľadovatený sneh si treba dávať pozor v úseku cesty Moldava nad Bodvou – Jasov.

Cestári zároveň informujú, že v lokalite Ružomberka fúka nárazový vietor a na ceste I/66 – sedlo Besník hrozí tvorba snehových závejov. Horský priechod Donovaly je naďalej uzavretý pre nákladnú dopravu s dĺžkou nad 10 metrov.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú v sobotu podvečer zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý okrem úsekov D1 Východná – Važec, R3 obchvat Tvrdošína, R3 Sedliacka Dubová – Široká, kde sa nachádza vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu.

Cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska majú povrch vozoviek prevažne suchý až mokrý. Povrch vozoviek horských priechodov je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného sneh. Na horských priechodoch Šturec, Besník, Látky-Prašivá, Kremnické Bane, Pezinská Baba, Soroška, Dargov, Skýcov, Homôlka, Šútovce, Vyšehrad, Biela Hora a Havran je povrch vozoviek vlhký až mokrý.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0