Americká spoločnosť International Business Machines kúpi za 6,4 miliardy dolárov firmu HashiCorp, ktorá sa špecializuje na vývoj nástrojov pre správu cloudovej infraštruktúry a automatizáciu procesov.

Akvizícia rozšíri ponuku softvérových produktov firmy založených na cloude v čase, keď sa zvyšuje dopyt po umelej inteligencii.

Softvér je svetlým bodom pre IBM. Jej poradenská činnosť má problémy pre opatrnejšie výdavky podnikov v čase vyšších úrokových sadzieb.

IBM za jednu akciu HashiCorp zaplatí 35 dolárov, čo v porovnaní s poslednou záverečnou cenou akcií predstavuje zisk o 42,6 percenta. Neskôr akcie firmy prudko vzrástli po tom, ako sa v médiách objavili informácie o rokovaní medzi oboma firmami. Akvizícia by mala byť dokončená v tomto roku.

IBM oznámila, že jej tržby za prvý kvartál stúpli o 1,5 percenta na 14,46 miliardy dolárov. Mierne tak zaostali za očakávaniami analytikov, ktorí odhadovali tržby na 14,55 miliardy dolárov. Softvérová divízia však vzrástla o 5,5 percenta a firma zdvojnásobila svoje cloudové podnikanie.

Ďalšie dôležité správy

Ginni Romettyová
Neprehliadnite

Exriaditeľka IBM prezradila mamin recept na výchovu megaúspešných detí