Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Darované Vianoce: Farár zachránil viac ako 400 ľudí. Podľa neho je zázrak, že ľudia sa vedia podeliť aj z mála
Zdielať na

Darované Vianoce: Farár zachránil viac ako 400 ľudí. Podľa neho je zázrak, že ľudia sa vedia podeliť aj z mála

KOŠICE / Po uplynulých sviatkoch môžeme pokojne konštatovať , že naši kolegovia zo spravodajstva majú spolu s ďalšími, srdce na správnom mieste. Kým iní tieto dni trávili oddychom v rodinnom kruhu, oni obehávali obchody, aby pripravili tie nečakané a najkrajšie prekvapenia rodinám v núdzi. Vďaka našej televízii a anonymnému darcovi z Košíc vyvolali vlnu vzájomnej pomoci a k projektu Darované Vianoce sa pripojili stovky ľudí. Počas víkendu sme vďaka takým darcom pripravili prekvapenie tým, ktorí to snáď ani nečakali.

"Rozhodli sme sa všetci zamestnanci, že by sme mali spraviť takú zbierku pre rodiny, ktoré to najviac potrebujú," povedal vedúci predaja košickej spoločnosti Róbert Mitro. Projekt TV JOJ a košického anonymného darcu zasiahol srdcia množstva ľudí. Mnohí prispievali aj z mále, ktoré mali. "Podarilo sa nám vyzbierať aj finančnú zbierku," uviedol Mitro. 

V priebehu sviatkov bolo najazdených niekoľko tisíc kilometrov a darovaných niekoľko darčekov. Záverečná cesta so zbierkou od ľudí viedla za známym farárom. "Je to radosť tých druhých, ktorá prináša spokojnosť aj do sŕdc ostatných," povedal farár a zakladateľ centra Oáza pre ľudí na okraji spoločnosti Peter Gombita. 

Vďaka pánovi Gombitovi našlo v centre strechu nad hlavou takmer 400 ľudí, stále sú ale odkázaní na pomoc iných. "Je zázrak, že ľudia sa vedia podeliť aj z toho mála, ktoré majú," povedal pán Gombita, ktorý sa stále nevie zmieriť s chudobou s ktorou sa denne stretáva. 

"Človeku to niekedy trhá srdce a sám niekedy tvrdím, že už nevládzem a chce sa mi plakať," uviedol pán Gombita. "Keby nebolo pána Gombitu, ktorý nám pomohol, tak sme asi na ulici," povedala obyvateľka centra Martina Turtáková. "Nechať týchto ľudí na pokraji a biede si neviem vysvetliť," povedal Gombita. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy