Na hlavný obsah

Očkovanie zamestnancov by malo byť povinné, tvrdia poskytovatelia sociálnych služieb

Pripravujú sa na tretiu vlnu.

Silnejúca tretia vlna pandémie ohrozuje najmä zariadenia sociálnych služieb. Reagovalo už aj ministerstvo, ktoré ich začalo zásobovať ochrannými pomôckami. Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb si však myslí, že nevyhnutné je povinné očkovanie zamestnancov.

Predsedníčka Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb Anna Ghannamová je presvedčená, že kľúčom na zvládnutie pandémie je očkovanie. Asociácia chce preto povinnú vakcináciu všetkých zamestnancov v sektore. Ministerstvo však zatiaľ nesúhlasí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Ja som o tom hlboko presvedčená, že sme sa o tom vôbec nemali rozdiskutovávať. Jednoducho to malo byť dané pre zamestnancov v krízovej infraštruktúre s komunitou, ktorá je veľmi náchylná na ochorenie COVID-19 a komunitou, ktorá môže naozaj zomrieť. Lebo udalosti druhej vlny boli fatálne,“ zdôraznila Ghannamová.

Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je na Slovensku dobrovoľné. Zároveň situáciu neustále monitorujeme, preto akékoľvek podmieňovanie prítomnosti zamestnancov alebo klientov v ZSS očkovaním proti COVID-19 odmietame,“ uviedla Michaela Slivková Kirňáková, hovorkyňa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko