Päť čerstvých knižných noviniek

Príbehy výnimočných žien v slovenskej a v anglickej verzii, klan Gucci, rady, ako sa chrániť pred toxickými ľuďmi, policajná chobotnica na Slovensku aj veselá detská knižka.

05.07.2022 15:15
debata

Sabrina D. Harris: Slávne ženy B1/B2

Sabrina D. Harris: Slávne ženy B1/B2 Foto: Lindeni
kniha slavne zeny Sabrina D. Harris: Slávne ženy B1/B2

Príbehy dvadsiatich výnimočných žien v slovenskej a v anglickej verzii pre mierne pokročilých študentov angličtiny. Slovenský preklad na protiľahlej strane umožní čitateľovi skontrolovať, či anglickému textu porozumel. Na stránke vydavateľstva je k dispozícii audionahrávka príbehov, ktorú načítal native speaker.

Sara Gay Fordenová: Klan Gucci

Sara Gay Fordenová: Klan Gucci Foto: Tatran
kniha klan guccin Sara Gay Fordenová: Klan Gucci

Za šokujúcu vraždu Maurizia Gucciho, dediča módneho domu, bola v roku 1998 odsúdená jeho bývalá manželka Patrizia na 29 rokov väzenia. Vraždila z pomsty alebo zo žiarlivosti? A vraždila naozaj ona? Skutočný príbeh slávy, intríg, vzostupu a pádu slávneho talianskeho impéria módneho domu počas troch desaťročí.

ikariada, karika Čítajte aj Čo má v pláne slovenský majster hororu Jozef Karika?

Shahida Arabi: Ako sa chrániť pred toxickými ľuďmi

Shahida Arabi : Ako sa chrániť pred toxickými... Foto: Grada
kniha ako sa hranit pred toxickymi ludmi Shahida Arabi : Ako sa chrániť pred toxickými ľuďmi

Citliví ľudia, ktorým je prirodzené pomáhať druhým, sa stávajú ľahkým terčom narcistov a sebavedomých jednotlivcov, ktorí sa snažia využívať ľudí pre svoj prospech. Ako sa chrániť pred nezdravými vzťahmi? Rozpoznajte základné typy toxických ľudí, ako sú narušitelia hraníc, pobláznenci a lapači pozornosti, emocionálni upíri, narcisti či sociopati a psychopati.

kniha tajny dennik henrika groena Čítajte aj Horúce tipy na letné čítanie. Čo si pribaliť do kufra na dovolenku?

Peter Šloser: Spolok Judášov

Peter Šloser: Spolok Judášov Foto: Ikar
kniha spolok judasov Peter Šloser: Spolok Judášov

Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Obvinenie a odsúdenie policajných funkcionárov nasvedčuje, že jej chápadlá k nám siahajú. Krivákov a zradcov, ktorí sa spreneverili svojmu poslaniu, nájdeme aj na najvyšších poschodiach polície. V tejto knihe pôjde o život nielen ministrovi vnútra, horúco bude aj v mafiánskej rodine.

Braňo Jobus: Chrontulienka

Braňo Jobus: Chrontulienka Foto: Slovart
vik26 kniha chrontulienka Braňo Jobus: Chrontulienka

Predstavte si malého chlapca Jalafáša, ktorého hygienické návyky sú viac než žalostné. Môže za to veštba škodoradostných sudičiek Špiny Špinavej a Chronty Chrontavej. Ich sestry Čistotka Čistotná a Milka Poriadkumilovná sa už na Jalafáša nedokázali pozerať, a tak stvorili zázračnú bytosť, ktorá bude požierať všetok neporiadok. A dejú sa divy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy