Firma Corning predstavila ochranné sklá Gorilla Glass pre fotoaparáty v mobiloch

Nový kompozitný materiál ponúkne zvýšenú odolnosť proti poškriabaniu. Chrániť má šošovky fotoaparátu, ktoré dostanú rovnako pevnú vrstvu ako displeje mobilov.

29.07.2021 06:00
Corning, Gorilla Glass DX, DX+ Foto:
Gorilla Glass DX/DX+.
debata

Väčšina drahších smartfónov dnes už disponuje odolnými ochrannými sklami na displeji, ktoré ho chránia pred poškriabaním. Kým v minulosti bolo vhodné na displej lepiť ochrannú fóliu alebo sklo, dnešné displeje by už mali bežným škrabancom odolať. Vyššiu odolnosť majú na svedomí rôzne typy kompozitných materiálov nanášaných na displej, ktoré môžu mať až tvrdosť porovnateľnú so zafírovým sklíčkom.

Spoločnosť Corning, ktorá dlhodobo vyrába známe ochranné sklá Gorilla Glass v týchto dňoch predstavila upravené ochranné vrstvy na šošovky fotoaparátov v mobiloch. Pod označením Gorilla Glass DX a DX+ sa ukrývajú nové kompozitné materiály s vysokou svetelnou priepustnosťou, odolnosťou a ochranou proti škrabancom. Prepustiť by mali až 98 percent svetla, čo je o 3 percentá viac, než bežné antireflexné vrstvy, ktoré na šošovkách používajú výrobcovia. Sklá by mali byť rovnako ako najnovšie generácie skiel Gorilla Glass pre displeje.

Corning zatiaľ nezverejnil detaily, ani neinformoval o zariadeniach, ktoré budú nové sklá používať. Firma však prezradila, že prvú dohodu už podpísala so Samsungom, ktorý možno v nových smartfónoch predstavených 11. augusta Gorilla Glass DX+ bude používať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #gorilla glass #Corning #ochranné sklo