Na hlavný obsah

KDH chce ísť do volieb samostatne

Kandidátnu listinu otvorí pre vybrané demokratické subjekty a osobnosti.

KDH chce ísť do volieb samostatne
Na snímke novozvolený predseda KDH Milan Majerský. Foto: TASR

Mimoparlamentné KDH sa v tejto chvíli pripravuje na parlamentné voľby samostatne. Kandidátnu listinu otvorí pre vybrané demokratické subjekty a osobnosti. Rozhodlo o tom predsedníctvo hnutia na sobotnom zasadnutí. KDH chce iniciovať ďalšie kolá rokovaní. V sobotu (28. 1.) už jeho predstavitelia rokovali s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

KDH chce byť nespochybniteľnou voľbou pre konzervatívneho a kresťanského voliča. „Nechceme dopustiť, aby v nasledujúcich voľbách prepadli hlasy demokratických voličov. Už teraz máme pripravené nové posily a expertov, ktorých budeme predstavovať v nasledujúcich dňoch a týždňoch,“ uviedlo hnutie v stanovisku, ktoré zaslala hovorkyňa Lenka Halamová.

Finálne rozhodnutie o postupe vo voľbách prijme KDH na zasadnutí celoslovenskej rady. Plánovaná je na marec.

Halamová ozrejmila, že s Hegerom pokračujú rokovania ďalej. „Finálne rozhodnutie o spolupráci nepadlo,“ dodala. „Je zákon slušnosti sa stretnúť a vypočuť si názory každého, kto prejavil záujem o KDH. Aktuálne môžeme potvrdiť takéto stretnutia s pánom Dzurindom a pánom Mackom,“ uviedla hovorkyňa k rokovaniam.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko