V reláciách mal Fica aj Šutaja Eštoka Súd v Británii rozhodol o vydaní extrémistu Daniela Bombica na Slovensko

Postoj
Postoj

Rozsudok londýnskeho súdu nie je právoplatný. Bombic sa zrejme odvolá, čím sa proces natiahne na ďalšie mesiace.

Rozsudok londýnskeho súdu nie je právoplatný. Bombic sa zrejme odvolá, čím sa proces natiahne na ďalšie mesiace.

Postoj

Postoj

Súd v Británii rozhodol o vydaní extrémistu Daniela Bombica na Slovensko

Súd v Londýne v stredu rozhodol o vydaní extrémistu Daniela Bombica na Slovensko. Upozornil na to novinár Martin Hodás a potvrdil to sám Bombic, ktorý na sociálnych sieťach vystupuje ako Danny Kollar.

Rozsudok však nie je právoplatný.

Bombic, na ktorého sú vydané tri zatýkacie rozkazy pre niekoľko trestných činov, medzi riadkami avizoval, že sa odvolá.

„Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno, ako som vravel minule, návrat na Slovensko sa začína,“ komentoval rozhodnutie súdu na platforme Telegram. Pripojil aj fotku, na ktorej si štyria ľudia pripíjajú.

Okrem Bombica je na fotografii aj právnička Judita Laššáková, ktorá s Bombicom spolumoderuje diskusie. Bola silným hlasom protipandemických opatrení a pôsobila v Bruseli ako asistentka europoslanca Miroslava Radačovského, ktorý sa do europarlamentu dostal na kandidátke ĽSNS. „Najvernejší sú tu, fyzicky tu a teraz,“ napísal Bombic.

Bombic je stíhaný pre šírenie extrémistického materiálu, kyberšikany a zverejňovania osobných údajov, ale aj nebezpečné prenasledovanie, ohováranie či nebezpečné elektronické obťažovanie. Na Telegrame ho sleduje viac ako 59-tisíc ľudí.

Je výraznou postavou dezinformačnej scény a netají sa tým, že je „podporovateľom Smeru a koalície ako takej“. Pred prvým kolom prezidentských volieb u neho v relácii vystúpil aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, čo mohol byť kampaňový prvok v prospech jeho straníckeho lídra Petra Pellegriniho, ktorý sa napokon stal prezidentom. Kandidát tzv. alternatívy Štefan Harabin v prvom kole neuspel a pred druhým kolom ani Pellegriniho nepodporil.

Denník SME si všimol, že po Pellegriniho víťazstve napísal Bombic oslavný status, v ktorom písal: „Peter Pellegrini vyhral prezidentské voľby SR 2024. Ďakujem mojemu publiku, vám. Moja misia sa kočí. Začína sa moj návrat na Slovensko.“

Okrem Šutaja Eštoka u Bombica vystúpili aj šéf Smeru Robert Fico, Robert Kaliňák, Tibor Gašpar či Andrej Danko, ktorý ho označil za „týpka“. Diskutoval tiež s Erikom Kaliňákom, Rudolfom Huliakom či Tomášom Tarabom.

Bombic v roku 2021 napríklad zverejnil mená policajtov, ktorí zakročili voči agresívnej skupine v potravinách. Uviedol tiež súkromnú adresu jedného z nich. Policajti v dôsledku toho čelili šikanovaniu na internete.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia