Denník N

Milióny z eurofondov na nové projekty dlhodobo nezamestnaným nepomôžu

Ilustračné foto - Wilkenmann Group
Ilustračné foto – Wilkenmann Group

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Aktivačné práce neaktivujú a nezvyšujú šancu na riadne zamestnanie.
  • Naopak, príspevky pre firmy na mzdy zamestnancov prinášajú výsledok aj v skupine dlhodobo nezamestnaných.
  • Rekvalifikácie zvýšili uplatnenie nezamestnaných.

Minister práce Erik Tomáš sa z vývoja na trhu práce teší. Počet nezamestnaných je teraz nižší ako pred pandémiou. V evidencii na úradoch práce bolo v marci zapísaných 167 493 uchádzačov o zamestnanie, čo je najmenej od decembra 2019.

Zároveň rezort práce v tomto čase spustil viacero eurofondových projektov na podporu zamestnanosti. Majú byť nástrojom na to, aby sme v hospodárstve maximálne využili domácu pracovnú silu. Pomôcť majú  najmä nezamestnaným a znevýhodneným ľuďom, aby sa na trhu práce vedeli uplatniť.

Z eurofondov a aj zo štátneho rozpočtu tak idú na projekty stovky miliónov. Podľa Michala Páleníka z Inštitútu zamestnanosti je ale

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Pomoc ekonomike

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie