Gavel doviedol svojich hráčov do finále ligy, v semifinále si ľahko poradili s Bayernom

Ulm - Bayern v semifinále nemeckej najvyššej ligy.
Ulm - Bayern v semifinále nemeckej najvyššej ligy. (Autor: Twitter/Ratiopharm Ulm)
TASR|3. jún 2023 o 11:47

Bayern zdolali 3:0 na zápasy.

ULM. Slovenský tréner Anton Gavel postúpil s basketbalistami Ratiopharmu Ulm do finále najvyššej nemeckej súťaže.

Vo svojom prvom roku v pozícii hlavného kouča A-tímu mužov dokázal vyradiť v semifinále Bayern Mníchov 3:0 na zápasy, keď postup spečatil víťazstvom 104:102 po predĺžení.

Tridsaťosemročný Gavel strávil v Nemecku väčšinu svojej hráčskej kariéry a v roku 2013 tam získal aj občianstvo. Od roku 2019 prešiel na trénerskú dráhu, v tomto ročníku dostal od Ulmu prvýkrát šancu viesť hlavné družstvo.

S mladým tímom prekvapuje basketbalovú verejnosť, čo dokazujú výsledky v play off. "Z postupu do finále máme, samozrejme, veľkú radosť. Gratulujem mojim hráčom k tomuto úspechu.

Vyradili sme druhého účastníka Euroligy. V záverečnej štvrtine sme nepredviedli dobrý výkon, v závere to bolo hektické, podobne ako v poslednom zápase, keď sme premrhali 16-bodový náskok.

Nakoniec sme našli spôsob ako zápas vyhrať, aj keď sme dovolili jednému z najlepších strelcov v Európe trestné hody. Hráči, celý trénerský štáb a všetci okolo sme šťastní a hrdí z postupu. Teraz sa už plne sústredíme na finále," citovala trénera Ulmu oficiálna klubová webstránka.

Jeho tím išiel do vyraďovačky v pozícii nasadenej sedmičky, vo štvrťfinále vyradil úradujúceho majstra a držiteľa uplynulých troch ligových titulov Albu Berlín 3:1 na zápasy.

V semifinále si poradil s klubom, v ktorom Gavel odohral záverečné štyri hráčske sezóny a v boji o zlato pravdepodobne narazí na čerstvého víťaza Ligy majstrov – Telekom Baskets Bonn.

Víťaz základnej časti je v druhej semifinálovej sérii bližšie k postupu, nad Ludwigsburgom vedie 2:0 na zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Gavel doviedol svojich hráčov do finále ligy, v semifinále si ľahko poradili s Bayernom